Vuosisatojen ajan toisille on haluttu antaa lahjaksi käyttöön tulevia tuotteita. Ruokalahjoissa on suosittu etenkin erityisen paljon energiaa sisältäviä tuotteita, mistä juontaa juurensa myös tapa antaa makeislahjoja. Runsasenergiset tuotteet ovat myös aiemmin olleet, jopa elinehto.

Nykyään lahjoina suositaan taas entistä enemmän tuotteita, jotka tulevat varmasti käytettyä. Samalla myös luomu- ja luonnontuotteet ovat tulleet suositummiksi. Hunaja on mainio lahja niin sellaisenaan kuin vaikkapa yhdistettynä johonkin toiseen tuotteeseen. Lahjapakkaus, jossa on sekä hunajaa, että teetä sopii erityisen hyvin joululahjaksi, tai vaikka ystävänpäivänä rakkaalle ystävälle annettavaksi. Löydät hunajaisia lahjapakkauksia niin erilaisista myyjäisistä kuin luontaistuotekaupoistakin. Voit lisäksi tilata lahjaksi hyvin soveltuvia hunajatuotteita netistä, jolloin valinnanvaraa on paljon enemmän.

Valitse hunajalahja saajan mukaan

Hunajaa on saatavana erilaisina koostumuksina sekä lajikkeina. Hunaja voi olla täysin juoksevaa, pehmeää tai lohkeavaa. Juokseva hunaja on usein valutettavassa muodossa pakattuna pulloon, josta sitä on helppo valuttaa vaikka pannukakkujen päälle, tai teehen. Pehmeä hunaja taas on paksumpaa ja sitä on helppo levittää vaikka paahdetun leivän päälle, ilman että se valuu sormille. Kiinteämpää hunajaa voi käyttää samoin kuin kahta edellistäkin tuotetta. Se on pakattu usein lasi- tai muovipurkkiin, josta sitä on helppo ottaa käyttöön lusikalla. Se, kenelle lahjan annat ja mihin tarkoitukseen se on, määrittelee sen minkälaista hunajaa kannattaa valita. Monesti lahjaksi valitaan sellainen tuote, joka on pakattu kauniisti ja etenkin lasipurkkeja suositaan lahjoina.

Voit myös valita tuotteen sen mukaan, mistä hunajalajikkeesta on kyse. Tämä tarkoittaa sitä, että hunaja voidaan tuottaa tiettyjen kasvilajikkeiden medestä. Tämä vaikuttaa niin hunajan makuun, koostumukseen kuin ulkonäköönkin. Hunajaa on saatavana todella monissa eri sävyissä erittäin tummasta hyvinkin vaaleaan hunajaan. Tummempi hunaja on voimakkaamman makuista ja toki lasipulloon pakattuna näyttävämpää kuin vaalea miedompi lajitoverinsa. Valitse tuote saajan mieltymysten mukaan. Usein lahjapakkauksissa on kerrottu myös lisää tuotteesta ja sen eduista.

Erilaiset hunajatuotteet

Voit myös ilahduttaa lahjan saajaa erilaisilla hunajasta valmistetuilla jatkotuotteilla, joita on myös saatavana kauniissa lahjapakkauksissa. Hanki vaikka laadukasta hunajakuorintavoidetta tai kosteusvoidetta, jossa on käytetty hunajaa ainesosana. Tupaantulijaislahjaksi puutarhurille tai mökkiviemiseksi sopii hyvin saunahunaja, johon on usein lisätty eteerisiä öljyjä sen rentouttavan vaikutuksen tehostamiseksi.